Připnutý příspěvek

Ikony

Uživatelé Blog.cz si jistě pamatují, jak jsme okraje a menu stránky hojně obohacovali o pohyblivé ikony neboli stampky. Pár jsem jich našla!...

Aktuální činnosti

Kniha: Manga: Seriál: Anime: Hudba:
předchozí předchozí předchozí předchozí předchozí

2010/06/06

Romeo a Julie

Moje první kniha z manga podoby Williama Shakespeara. Manga Shakespeare se začal prodávat celkem nedávno, ale můžu říct, že opravdu stojí za to. Kdo by neznal tragický příběh Romea a Julie, potomků dvou znepřátelených klanů, kteří se do sebe zamilují.

"Má lásko, z nenávisti zrozená," naříká Julie, hrdinka nejslavnější love story všech dob. Tato adaptace propojuje klasický shakespearovský jazyk v brilantním překladu Martina Hilského s moderním, dynamickým grafickým stylem japonské mangy. Sonia Long, přední britská manga ilustrátorka, zasadila Shakespearovu tragédii do dnešního Tokia; Montekové a Kapuleti jsou v jejím podání dvě znepřátelené rodiny japonské mafie - jakuzy, Romeo je rockovou hvězdou a Julie dívenkou z módní tokijské čtvrti Šibuja..."

Moje hodnocení? No, řekněme si to stručně... je to manga, takže to šlo rychle, ale opravdu to bylo moc pěkně zpracované a rozhodně nevynechali nic důležitého ;) Můžu jen doporučit... A pokud si ji nechcete kupovat, doporučuji, alespoň jít do knihkupectví, najít si ji a někde si ji rychle přečíst ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat